Sutra, 15. rujna, u Tkalčićevoj se ulici u Zagrebu otvara novo mjesto za ljubitelje dobre glazbe, atmosfere i hrane. Prije nekoliko dana prenijeli smo vijest o tome kako se popularni Alcatraz širi na još jednu lokaciju, a sada možete zaviriti u ovaj jedinstveni 3 u 1 zagrebački lokal koji plijeni pažnju na prvi pogled.

alcatraz5

Naime, na tri razine, odnosno etaže, rasprostiru se tri različita sadržaja sva pod jednim nazivnikom – Confusion. Ulaskom ćete odmah zakoračiti u Confusion Buddha Bar. Za orijentalnu atmosferu ovdje su zadužene memorabilije s brojnih putovanja vlasnika Ivana Milinkovića i Gorana Marasa u egzotične zemlje – Tajland, Šri Lanku, Indiju… Originalni kipovi i ploče izvedeni u kamenu i bronci krase zidove i šank, dok sa stropa vise istočnjački lusteri. Ovdje će glazba biti usmjerena na house, a posluživat će se brojne vrste koktela. S obzirom da je na razini prizemlja, ovaj će prostor s vremenom izlaziti i na terasu, a ulaz će na sve tri razine biti slobodan.

alcatraz6

alcatraz7

alcatraz9

Nijedan detalj prostora nije ostao zanemaren. Stepenište koje spaja sve tri razine također je dio cijelog uređenja i mijenja se kako se uspinjete ili spuštate. Prizemna razina odgovara izgledu Buddha Bara s još egzotičnih detalja, poput kamenih ploča i drvenih vrata donesenih s već spomenutih putovanja. Dodatni dojam prostoru daju i tapete koje se protežu skroz do prvog kata.

alcatraz12

alcatraz14

Razina ispod zemlje rezervirana je za ‘štimung’ na kakav smo navikli u Alcatrazu u Preradovićevoj, čak je i ime kluba ostalo istovjetno originalu – rock glazba, prigušena svjetla, zidovi od poda do stropa ispunjeni zanimljivim detaljima; posterima iz filmova, plakatima bendova, zastavama, zastivacama, registarskim tablicama… Gotovo da nema ni trunka praznog prostora, uključujući i strop, a to je i draž cijelog prostora. Uz 500 različitih vrsta piva, ovdje će se uživati u dobroj glazbi koju će DJ puštati s pulta smještenog u Volkswagen ‘Bubu’.

alcatraz16

alcatraz23

alcatraz21

Vlasnici su sve detalje skupljali godinama te ih sad implementirali u sve tri razine prostora, tematski podijeljene. Uspinjanje po stepenicama do posljednje razine dovest će vas prvo u produžetak Buddha Bara – svojevrsni cigar bar gdje će se uz to posluživati različita vina iz cijelog svijeta, a gosti će u njima moći uživati u intimnijim separeima.

alcatraz4

Na istoj se etaži nalazi i All Saints restoran s otvorenom kuhinjom i novom tematikom te sasvim novim setom memorabilija na zidovima i iznad šanka. Radit će na principu ‘jedan tjedan – jedna kuhinja’ sukladno s čim će se mijenjati ponuda jela i glazba. Čast otvoriti restoran dobila je španjolska kuhinja i cijela atmosfera ove vatrene zemlje. Osim na večeru, ovdje ćete moći svratiti i na gablec, kao i usputni zalogaj. Uz to, svako će piće biti servirano uz neki tapas što će vas sigurno ohrabriti da probate još.

Svaki dan u tjednu bit će dostupna barem jedna razina, što znači da ćete moći navratiti u prolazu i barem na piće. S obzirom na turistički prometnu lokaciju u Tkalčićevoj 15, ovo je vrlo važno zbog dodatnog sadržaja u gradu, kako svima koji su u Zagrebu samo u prolazu, tako i stanovnicima.

alcatraz1

alcatraz3

alcatraz2

Foto: Sanja Jagatić (Sanja Jagatic Photography)

 

Članak u potpunosti preuzet sa: Journal.hr